29.4.10

1002XX 31x32

Så var dom här.. jeansen från OOE, modell: 1002XX (tyg nr. 10, modell nr. 02). Modell 02 är en 60-talare och påminner en del om favoriten 505:an, lite högre midja, smalare ben med en liten vinkel från knät till foten. Modell 02 kommer egentligen inte med coinpocket selvage eller hidden rivets (på 60-talet körde man med bartacks), så det var detaljer jag valde till det är snyggare helt enkelt. Tyget nr. 10 är en mörk sanforizerad och mycket tät redline denim som verkligen känns deluxe. Jag är riktigt nöjd!




26.4.10

OOE Yofukuten & CO

I japan finns det ett par som gör det enda rätta, de syr jeans där du bestämmer detaljer som färg på tråd, stickningar, denim, knappar etc. Allt tillverkas med kärlek för materialet och plagget, ca: 1,5 par jeans per dag. OOE har av många blivit klassade som de bästa jeansen och efter kontaktat Ryo och Hiro (så heter dom) så fick jag all info jag behövde. Kort efter så kom det hem några prover på denim jag valt ut. Slutprodukten är på väg hem nu, men det kommer bli en 60-talare i sanforiserad denim, med detaljer från 40-tals jeansen som hidden rivets och coinpocket selvage.. NICE! Kolla in deras hemsida och beställ din favorit. Här finns en hel del andra goa saker som jackor, mobilhölster och musmattor.
www.ooe-yofukuten.com



23.4.10

BRMC

Från San Francisco kommer rockarna Black Rebel Motorcycle Club. Gruppen bildades 1998 och namnet är taget från den klassiska rullen "the Wild One" där Marlon Brando visar hur man bär jeans. Iaf.. BRMC musik är en skitig, mörk garagerock/blues som samtidigt kan vara fin och len. Nu har grabbarna tagit in ny trummis, skrivit nya låtar och ska spela för oss på Nalen den 28/5. Stämning!







14.4.10

En prima indigoring

När man vinner Superbowl eller heter Fantomen så är det OK att ha en fet ring..tills nu! Indigofera har tillsammans med guldsmeden Kajsa Åman tillverkat en massiv och helgjuten ring i 925 återvunnet finsilver. Matchvikt: 35 gram.
"Indigofera" är stämplat på samma sätt som en sigillring och för detta krävdes en rejäl press som kunde tåla ett antal hundra kilo. När ingen press fanns så tillverkade man helt enkelt en. Ett riktigt hantverk där varje exemplar poleras och putsas för hand tills ringen har uppnått sin unika karaktär. Ringen levereras i en handgjord träask..såklart!



Förlovningsringen kändes helt plötsligt lite liten..

8.4.10

Lee 101B 1959

På 60-talet kunde man köpa Lee jeans i Sverige. Under samma period så cyklade min käre far, som var tonåring då, till stan för att köpa ett par jeans. Det blev ett par Lee. Åren gick och förra årets födelsedagspresent till farsan blev ett par replika av Lee 101B -59:or. Kanske inte exakt den passformen som pappa hade köpt för ca. 50 år sedan, men han sa att de var mkt lika. Jeansen har varit favoritplagget minst sagt och när jag var hemma hos föräldrarna fotade jag lite. Mycket sköna slitningar och speciellt gillar jag den fina blå färgen. De har blivit tvättade 5ggr och man ser hur mkt de krymper på längden om man jämför det första uppviket. Bra jobbat pappa!