19.7.08

Slitning: Drag by car

Vad gör man en lördagkväll? Varför inte fästa ett par jeans efter bilen och ta en sväng. Det lät som en bra idé och eftersom överskottet av jeans är enormt just nu så kunde ett par offras. Det blev ett par Cheap Monday/Vintage 22 jeans modell Cowboy inside selvedge. Kvaliteten är kanske inte Japan/Osaka denim, men jeansen är av schysst och hårt tyg som borde tåla en del smällar. Extra plus är att jeansen kostade endast 100kr så ingen ko på isen om allt misslyckades.
Först så användes en antennkabel som "rep" för att fästa jeansen bakom bilen. Varje sida kördes ca. 1km för att inte totalt förstöra jeansen.
Så här såg jeansen ut efter 1 km asfalt.

Tillbaka i garaget så fortsatte misshandeln. Detta med kroppsvikt, skor och friktion. Ett moment som gav bra resultat var när Jenny satt på jeansen då jag sprang och släpade dem efter mig.

Här nedan är lite bilder på jeansen en kvart efter misshandeln. Ska tvätta dom för att få bort all smuts och skicka upp fler bilder. Tycker det blev en hel del sköna detaljer som hålen, gylf, cinch back och fickorna. Det var även intressant att se hur mycket jeansen tålde. Tyckte det inte blev så mycket skada efter jeansen hade släpats bakom bilen, men har inte gjort testet med andra jeans..än..Mest skada (kanske inte så lustigt) blev då jeansen släpades med Jenny sittandes på dom. Upptäckte att när man "gick" med jeansen (som bilderna ovan) så blev det schyssta honey combs. Fortsättning följer...

Inga kommentarer: