13.5.10

201: workwear och vintage

Levi´s Red Tab har tagit sig i kragen efter fumlat runt och har nu gått tillbaka till det man är bra på; Jeansbyxor och överdelar, skjortor och historia. Det händer även mycket spännande för tjejer och nu gräddar Levi´s vidare och släpper till hösten en fin liten kollektion utöver den vanliga som baseras på den workwear-trend japanarna har grundat åt oss.
I grunden hittar vi 201:an, vilket var en budget version av den finare 501. 201:an matchade gruvarbetarens plånbok lite bättre och blev snabbt en långlivad hjälte för många arbetare. De "nya" jeansen har inspirerats av ett par 201:or som hittades för ett tag sen och har daterats till före 1901, d.v.s det var endast en bakficka. Vi hittar genuina detaljer som donut knappar, cinchback, synliga nitar och linné patch.. men som vanligt väljer (tyvärr) Levi´s att köra allt ett extra varv, så jeansen har moderniserats och dekorerats med en red tab, hällor och inget selvage tyg.. men det är ju deras nya version av en gammal byxa, så att..
Vidare finns en Type I jacka (även den moderniserad), tvättade undertröjjor och fina workwear skjortor i chambray. Men detta är bra så vill man ha bra plagg till ett bra pris och en modern workwear känsla så besök din Levi´s Store som har fått in stora delar av 201-serien.

Här är några bilder på originalen. Fanns att köpa på E-Bay för en skön slant.

Inga kommentarer: