11.8.10

Levi´s x Filson - Levi’s Workwear by Filson Collection

Levi´s har tillsammans med det anrika märket Filson tagit fram en kollektion med de mest genuina och finaste detaljerna som länge har varit bortglömda. Det är en kollektion som hyllar de amerikanska pionjärerna så som gruvarbetarna, byggarna och cowboys..folket som trotsade den brännande hettan och den iskalla kylan (låter nästan lite poetiskt..).
Både Levi´s och Filson har över 100år på nacken så genom samarbetet har man lyckats att ta fram äkta traditionella workwear kläder. Mest intressant är den klassiska truckerjackan som nu har blivit tillverkad i Filson´s egna oljetyg. En lite mer slimmad jacka i en ny-gammal variant. Filson-väskorna är såklart tillverkade i Levi´s råa denim och talar för sig själva. Kepsen i rådenim är fodrad med utfällbara öronlappar, ett måste i vinter kanske? Det som saknas (verkar det som) är underdelar, men det kanske kommer en del 2 i detta samarbete(?)
För att pumpa på "äktheten" så har man lagt tillverkningen i USA, men trots detta är det inte tokdyrt. Prisbilden kommer att sträcka sig från 50-228 usd. Kollektionen finns nu att beställa via Filson´s hemsida.Inga kommentarer: