31.12.10

2010 - det bara blev så

Ok, så då var ännu ett år förbi. 2010 gick snabbt och smärtfritt. Vi fick se hur rugger stilen fick fäste. Allt fler märken skulle ha lumber kläder, Red Wing kopior och ordet workwear blev det nya "svarta". Selvage är en modepryl och vi har blivit gamla nog att acceptera att open-end är vintage.
Det är trevligt att intresset runt kvaliteter, kläder och dess ursprung växer hos folk. Butiker som Mr. Mudd & mr.Gold och nyöppnade Unionville får en unik och naturlig plats bland alla storkedjor som gör snabbmat varianter av kläder. Hoppas detta sätter en viss press på klädmärkena och att de börjar prestera och leverera produkter som konsumenterna upplever som kvalitet.
Under 2010 öppnade jag ögonen mer för märken som Mister Freedom, Buzz Rickson och Nigel Cabourn. Har man väl köpt ett plagg från dessa märken blir man galet kräset och har svårt att hitta något liknande.
På TV (som snart är helt 3D) så har man gottat sig åt Mauro & Pluras Kök, Dexter och NFL. Ale, stout och porter har utklassat den ljusa pissölen och rökig whisky har värmt i den sjukt kalla vinten. Jeanswear kommer aldrig dö ut, men jag är orolig över 501:an eftersom den yngre generationen har idag 101 jeansmodeller att välja bland och väljer aldrig 501.
Min Denim har även spottat ur sig en rad inlägg in månaden och det kommer även ske under 2011, så Gott nytt år och väl mött under 2011!

Årets Jeans: OOE Yofukuten & Co
Årets Märke: Mister Freedom
Årets T-shirt: Two Pack Tee
Årets Jacka: Pea Coat
Årets Skjorta: Chambray
Årets Läsk: Sugar Cane Cola
Årets Whisky: Laphroaig
Årets Öl: Old Viscosity
Årets Mat: Kött
Årets Tidning: Inventory Magazine
Årets Agentur: The Grocery (som fyllde 5 år)
Årets Flytt: Blue Highway till Stockholm/Unionville
Årets Tjej: Jenny .. varje år
Årets butik: Mr.Mudd & mr.Gold
Årets TV: Kanal 10 som visar NFL!
Årets Snabbkäk: Saray Special med stark ajvar och aubergine
Årets Förlust: Giants-Eagles 31-38 (Giants ledde med 31-10 med en quarter kvar)
Årets Blogg: Inga kommentarer ;)
Inga kommentarer: