26.10.09

Iron Heart Denim

Iron Heart är ett systerbolag till japanska Work Incorporated som har tillverkat jeans och jackor i över 25 år. Under dessa år har dem minst sagt bemästrat hur denim ska tillverkas. Deras jeans sägs vara de mest rubusta som finns och var bland de första att tillverka jeans i 21Oz. Denimen tillverkas såklart i Japan av handplockad Zimbabwe bomull, känd för deras långa fibrer som gör att man inte behöver twista fibrerna så hårt för att få en stark tråd. Detta är "hemligheten" till att deras jeans kan vara mjuka och bekväma trots 21Oz denim.
Iron Heart´s klassiska jeans heter IH-634(S) och är en rak byxa, rätt lik 501 1947 (såklart). 21Oz är det tyngsta tyget jag har testat i jeans, men jag måste säga att det stämmer mkt väl att dom är bekväma. För att köra vidare på tunga tyger så har IH nu även jeans som kommer i 21,5Oz, men efter blötläggning så blir dessa 23oz. En limiterad byxa, med fina detaljer. 
Nu har Iron heart även skjortor, lädertillbehör och annat smått och gott som bör kollas in! Fina är att man inte behöver beställa dessa via Japan utan det är bara klicka in på www.ironheart.co.ukbilder från ironheart.co.uk och selfedge.com

Inga kommentarer: