12.10.09

Nudie vår/sommar 2010

Svenskt vemod, råhet och fintvättat. Sådär, då är Nudie s/s 2010 presenterad. Nästan iaf för nu har Nudie delat upp sina kollektioner i mer tydliga avdelningar:
1) Deras huvudkolletion med jeans, t-shirts, tröjor, jackor m.m. För första gången finns även ett tema; det svenska vemodet.
2) En Dry Selvage avdelning där allt otvättat av selvagekvaliteter är samlad.
3) LAB kollektionen som nu fokuserar mer vad man kan göra med denim. Här finner man galet fina tvättar.

Vi vet alla vid det här laget att Nudie´s plagg tillverkas av toppkvaliteter, miljövänligt och med känsla för detaljer, så ska inte tjata om detta igen utan visa några axplock från vad komma skall.

1. Utöver alla rock t-shirts som byter tryck efter tvätt, jackor med texter och japanska superfina skjortor så hittar vi det svenska vemodet. "Förr" var kläder inte mode för den vanliga svensken och man hade sin vardags outfit och sedan sin söndagskostym. När söndagskostymen var trasig, så blev den ett arbetarplagg istället. Inspirerad av just Sveriges arbetare från 50-talet och framåt så hittar vi en rad fina plagg. Kavajer, undertröjor och finskjortan toppas med en näsduk och hatt. Intressant och klockrent av Nudie att inte blicka på hur arbetskläderna såg ut i t.ex Amerika, vilket känns lite gjort.


Inspiration hämtades från Sune Jonsson foton

"å söndags-kavaj åt far.."

2. Denna avdelning kanske är för alla denimnördar. Här samlas nu alla plagg av selvage-kvaliteter ihop och premiumjeansen leveras i handgjorda trälådor som kostar mer än en helkväll på Gröna Jägaren. Här finns några nyheter, men skjortan i 14,5 oz, flera av jeansen från förra säsongerna och jackorna finns kvar, men allt snyggt förpackat.


En trälåda som man bara vill ha och som luktar träslöjd.


3. LAB kollektionen har funnits ett tag, men nu har man plockat bort det otvättade och briljerar med att visa hur jävla snyggt man kan behandla denim och andra tyger. Dyrt ska det vara, men fint blir det!Magi?

Riktigt fin tröja som har fått den rätta legat-på-landet-i-10-år looken

Här kommer lite bilder på outfits som man kan plocka ihop från de olika divisionerna. Bara hålla ut till våren!


Tack Nudie och Joel (igen) för denna trevliga afton som även gästades av ett par andra denimbloggare. Mer om Nudie´s kollektioner kommer du även att hitta hos Fru-denim, Denim dyrkaren och Repeat-to-fade.
1 kommentar:

Fredrik sa...

Jeansjackan som hänger på galgstället är ju TO DIE FOR. Synd att den lär kosta 2000:- bara . . .