16.11.09

LVC S/S10: OZARKS

Ozarkerna från Arkansas, eller tvättäkta hillbillies som vi kanske mer känner dem som. Detta är temat för Levi´s LVC sommaren 2010. Nu så kommer kanske inspirationen mer från de "hillbillies" som emigrerade till Amerika i början av 1900-talet och var pionjärer inom gruv -och oljearbete. Trots att dessa nybyggare sällan hade pengar, så arbetade de kopiöst under dagarna för att sedan kunna slappna av med lite square dance och banjo tävlingar. Både under hårda förhållanden och glada stunder så användes jeans vilket även blev "folket från höjdernas" kostym - deras andra skinn.

Jag kommer att skriva mer om kollektionen, men redan nu så kan ni få smygtitta på lite detaljer från vissa plagg. En kollektion som denna gång kanske är mer kommersiell än tidigare och kommer att få modebloggare, som han på Café, att jubla. Som vanligt är det toppkvalitet med denim tillverkad av Cone mills, diverse japaniska material och etiketter gjorda av de gamla original maskinerna. Jag delar in kollektionen i tre delar som jag slutligen kort tänkte presentera:
- The Purist: Här finns de otvättade jeansen (501 årgång 1955 är tillbaka!), cuttonduck plagg, STF jackor, bib och undertröjor/t-shirts från 30-50 talet
- Arkivet: Galet fint arbetade plagg noggrant kopierade från några av Levi´s plagg i arkivet. 
- Kollektionen: "Kommersiella" 501:or (44, 47, 55, 66) i många fina tvättar, rutiga skjortor, tee´s, chinos, jackor m.m. Allt enkelt att kombinera utan att förlora känslan. Tack än en gång Nils Schele för en trevlig uppvisning och presentation.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Min personlige farvoritt 55 modellen er tilbake :) :)

Gleder meg allerde til mer utfyllende repotasje. Fint om du kan lekke litt info om når og hvor vi kan få kjøpt disse herlige plaggene!

Mvh T

Martin sa...

Mycket kommer vi att hitta i den kommande denim-butiken Three by One (öppnar både webshop och butik i februari).
Även meadowweb.com är ett hett tips!

Itchy fingers sa...

Stort tack för info via sufu.

Instämmer. Inom sin genre är 55:orna är perfekta. Vassare och mer gångbara än de flesta äldre modellerna. Undrar ifall du hunnit studera denimen på årets 55:or? Är den lika sjyst som tidigare? Även på senare år hör den till det absolut bästa Cone / LVC spottat ur sig. Ovanligt mörk och hårig för att vara amerikansk denim :-)

Martin sa...

Itchy: Hann inte kladda genom 55:orna. Men återkommer med mer info :)