19.11.09

Rockefella - kids clothes and stuff

Rockefella är ett svenskt märke som har hittat en tom lucka att fylla inom klädbranschen, nämligen originaljeans för små barn i åldrarna 3 månader till 6 år! Grundarna heter Sofia Renck och Wenche Özdemir som även har skapat de underbara små kreationerna till våra minsta (och viktigaste) här på jorden. Genom att flörta med denimvärlden och Rockabilly-stilen så kan man inte annat än älska kläderna. 


Vad som skiljer Rockefellas jeans från den övriga marknaden är att de har de rätta sömmarna och detaljerna. Jeansen är anpassade efter barnens behov, t.ex med fastsydd ställbar elastik i midjan, tryckknappar och tunna, sköna kvaliteter. Rådenimen ligger på 10oz så att bebis snabbt kan slita in ett par mjuka, sköna jeans. Jeansen kommer även i olika modeller. Vi har t.ex Jeff som är en baggyfit med cinchback och trippelsömmar. Danny är en slim fit, rinse wash, perfekt för de minsta barnen eftersom den är mjuk som ett par tights. 

Jeff och Danny in action

Utöver jeans så finns det mycket annat som t-shirts, kjolar, tröjor och accessoarer. Idag säljs Rockefella i 60 butiker runt om i Europa. På t.ex Sivletto och Hepcat kan du beställa kläderna online. I produktkatalogerna finns många fina bilder som talar för sig själva och en sak är säker: min och Jennys blivande unge kommer ha Rockefella kläder på sig! 
Här kommer ett par utvalda bilder från a/w09 (finns ute nu) och s/s10 (släpps 1:a februari). Besök även deras hemsida www.rockefella.se

A/W 2009

S/S 2010