10.9.10

Prison Blues

Direkt från fängelset i Pendelton, Oregon USA tillverkas det jeans så det slår härliga till. Det är fångar som syr jeans och kläder vars design är baserad på klassikt amerikansk stil. Även tyger etc är från drömmarnas land, så det verkar ju lovande. 50-tals jeans för 900kr i tjock 14,75 oz denim låter jäkligt bra med tanke på att LVC pumpar upp priserna för deras "made in US" prylar. Förutom jeans snickras det jackor, hickory skjortor och t-shirts, "made on the inside, to be worn on the outside".
Värt att notera är att detta är ett frivilligt program för fångarna, ingen tvingas till arbetet. Det är en lång väntelista för att komma med programmet och de som kommer med får lära sig om hantverk etc för att prestera ett prima resultat. De får lön som en vanlig arbetare som efter skatter m.m kan skickas till nära och kära. Jeansen finns nu igen hos Sivletto. Beställ eller besök.


3 kommentarer:

Moppedisco sa...

Hej!
Har en liten fråga, har ett par jeans som kanske e inne på sista versen. Har själv aldrig lappat ihop ett par så jag undrar ifall det kan vara värt att lämna in dem till nån skräddare att göra det? Här en bild på vraket :)
http://dl.dropbox.com/u/1710815/jeans.jpg

PS: Sjyst blogg, mer inlägg bara ;)

Martin sa...

Den är väl mer inne på andra versen innan refrängen :) tror en bra skräddare grejar det där utan problem. Kan bli hur snyggt som helst. Skicka gärna bilder efteråt så blir det mer inlägg. bra jobbat!

Moppedisco sa...

hehe underbart o höra!lovar att återkomma om/när jag lyckas :)