19.9.10

NEUW @ Three By One

Jag har tidigare skrivit om Neuw där grundaren är en svensk vid namn Pär Lundqvist som numera är bosatt i Australien. I Fredags var han här i Sverige och presenterade märket hos Three By One. Det var intressant att höra Pärs historia istället för att läsa från deras hemsida om vad Neuw är (och man fattar lite mer och varför). Pär pratade om hur han arbetat hos de stora drakarna, men släppt allt för att göra något eget. I grunden ligger hans egna imponerande vintagesamling av jeans och kläder, men även musiken från sent 70-tal har ett stort inflytande, främst då artister som Iggy Pop, Velvet Underground och Joy Division.
Utan att krångla till det så grundar sig passformarna på äldre modeller som har modifierats för att passa det vi vill ha idag. Till exempel, en 70-tals modell kan ju sitta galet bra upptill, men väldigt få vill ju ha flare jeans. Ett koncept Pär kallar Vintage Revision.
Med stor inlevelse fortsätter Pär berätta hur han bl.a råstuderat Iggy Pop´s jeans på omslaget "The Idiot" och sytt om gamla 101:or till passformen Jimmy. Känns även helt naturligt att passformarna heter Iggy och Lou. Kortfattat känns nu Neuw som ett trovärdigt, genomtänkt och genuint varumärke och det ska bli spännande att följa Neuw. Man hittar Neuw på Three By One och SOLO. Här är några bilder på några (tänk promille) av Pärs samlarobjekt.



Montgomery, tydligt vilka referenser RRL har.



En jacka man får ligga i..garanterat!


Foremost, guldkorn för denimälskare. Kolla dubbelsömmen i stadkanten, gul och rosa!




501:a från 1966.


Wranglerjacka från 50-talet, med detaljer från 70-talet


Pär berättar med inlevelse hur Neuw skapades.

1 kommentar:

pete sa...

Den där Miami Vice jackan skulle man nog kunna döda för!