14.12.10

Sterlingwear Pea coat M22 Classic

Jag har varit jakt efter något annat än min rätt trista vinterjacka och hade länge titta på Buzz Rickson´s jackor. En av dessa är en klassisk pea coat som är sjukt snygg. Men så, utan att veta vad jag skulle hitta, gled jag förbi den gamla butiken Indiana Store på g:a Brogatan i Stockholm. Där hittade jag en minst lika fin pea coat från det amerikanska märket Sterlingwear.
Märket grundades i Boston 1965 och har över 40 år varit den officiella tillverkaren av amerikanska navy peacoats. All produktion och material är från USA och deras produkter är tidlöst klassiska.
Den rocken jag fastnade för och köpte var deras klassiska modell M22 Classic. En riktigt fin, klassisk och ordentlig pea coat för en bra peng. Perfekt med en varmare stickad tröja under. Här är några features:
- Dubbelbröstad
- 8 st "anchor" knappar
- 32 oz melton (80% ull, 20% nylon)
- Quiltat innefodret
- Inneficka
- "Stand up collar" för att skydda sig mot kalla vindar
- Fodrade fickor

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Hur mycket kostade den?

Martin sa...

just det! 2199kr

Anonym sa...

går den att beställa på nätet eller är det butik endast?

Martin sa...

Vet faktiskt inte. Jag har hittat den på diverse amerikanska sidor för en bra peng. Men OM de skeppar till Sverige så räkna med att det tillkommer frakt+tull och det kan vara svårt att byta storlek. Jag är rätt kort, 174cm och är en medium så köpte en 38R.

Anonym sa...

tack för tipset ... : )