29.11.08

Anachronistic

Anachronistic är ett rykande färskt klädmärke med bas i Göteborg och rötter i Italien. Bakom märket hittar vi en italienare vid namn Gennaro de Luca som är bosatt i Göteborg sedan 2000. Grundaren har en lång erfarenhet inom praktisk och teoretisk konst. 
"Konsthistorien, med Duschamp, den Abstrakta expressionismen och Arte Povera är företagets root liksom ready-made, rättvisa och ekologi. "
Anachronistic skriver om sitt budskap och fortsätter om kollektionen:
Förbättra individens möjlighet att särskilja sig genom att skapa ett personligt avtryck i varje plagg. Vi är en del av reaktionen mot de massiva, uniforma och anonyma symbolerna. Våra bärare känner stolthet över att vara unik och är inte rädd att visa sin individualitet. Tvärtom vill man vara ensam om sitt uttryck. Vi föredrar den lilla syateljens erfarenhet och kapacitet framför den stor fabriken. Produktionen är alltid limited och tillverkning sker i Sverige.
E Collection
Ett vintage-ready-made projekt där vi blandar de bästa vintage-jeansen med textil från 60'-70'–talet, tyger som i sig är unika. Resultatet är omöjligt att omskapa.P Collection
Ett ekologiskt & hållbart jeansprojekt där idén bygger på att blanda olika ekologiska tyger vilket gör jeansen unika och framför allt 100% ekologiskt- samt rättvist producerade.


Ska bli spännande att se och höra mer om detta märke. Extra intressant är att det är svenskt tillverkat och rätt innovativa idéer med att använda gamla tyger. En byxa från E kollektionen kostar 300 Euro + frakt och en byxa från P går på 200 Euro + frakt. Så inga budget jeans direkt. Anachronistic skriver på sin hemsida att leveranstiden för ett par från E kan variera eftersom man inte vet vad för material dom kommer hitta till jeansen..spännande. Värt att tillägga är att varje byxa görs på beställning.
Jag har inte provat eller sett jeansen live än och att döma från bilderna är de rätt speciella..långt ifrån den vanliga repro looken iaf. Men passformen ska vara vanlig med raka, smalare ben. Svårt dock tro att denimälskaren med Samurai, Flat head och Sugar Cane i garderoben kommer göra frivolter över just designen. Men ett unikt hantverk blir ju som bekant oftast något underbart och alldeles extra. Kika in på deras hemsida för mer info och bilder.

1 kommentar:

Ara sa...

Skitsnyggt! Var köper man dom...?