28.11.08

Lee Originals Party

Igår (27/11) hade Lee en pre-launch fest på Sivletto. Det var vårkollektionen från Lee Original: The Archives som visades vad komma skall från Lee Original.. och OJ vad det är fina saker som skall komma!! Sivletto har fått förmånen att sälja kollektionen under 2 veckor nu innan jul, så skynda er dit!! Givetvis kommer kollektion ut i butikerna under våren. Lee bjuder på åtta byxor och fem jackor. Lee har lyft fram det bästa från sitt arkiv. Exakt reproducerade i detalj som visar hur jeans verkligen var tillverkade. Allt är producerat i Japan med samma maskiner och hantverk som under 30-50 talet. Så varje byxa och jacka är verkligen unika, ett måste för alla samlare och denimälskare!

Vårkollektion består egentligen av modeller som kommer både i otvättat denim och i used wash, tagna ur Lee´s arkiv. Måste säga att tvättarna verkligen är av högsta klass med underbara detaljer. De modeller som gäller för jeansen är följande:

Lee Cowboy 101B - 1930
Byxan såg sitt första ljus 1924 och var utformad för att klara av de behov cowboys hade. Den klockrena målgruppen var startskottet för en snabbt växande marknad med Lee som den största promotern. "B" står för button.
-Handmålad H.D Lee Merc Company läder patch
-Lee cross tacks: istället för metallnitarna på bakfickorna som repade sadlarna
-Röd orange sömmar
-Hängsleknappar och cinch-back
*****

Lee Cowboy 131 - 1934
Introducerades 1930 som en budget variant till 101:an. Producerades i ett lättare denimtyg. Denna modell har alla patchar man kan önska sig!
-Hair on Hide patch
-Penburn Patch, här kan du bränna in ditt namn
-Hängsleknappar och cinch-back
*****

Lee Cowboy 101B - 1936
1936 introducerades "Hair-On-Hide" märket. Lee loggan brändes in direkt på en bit koskinn med håret kvar, vilket gav en direkt koppling till livsstilen hos en cowboy. 
-Hair on Hide patch
-Hängsleknappar och Cinch-back
*****

Lee Rider 101Z - 1952
1926 sydde man 101:an med dragkedja, därav "Z" för zipper. Detta var den första jeansbyxan med dragkedja. Denna modell blev speciellt populär genom ikonerna på bioduken där James Dean kanske är den mest kända att använda 101z ´52. Denna modell var även den första slim fit modellen och ett första tidigt försök att göra jeans till mode. 
-13 3/4 Oz Lefthand Denim
-Halv selvage
-Slim fit
-Dragkedja

Bara en liten parantes så köpte jag mig ett par 101z ´52 dry. Underbara jeans med suverän passform för baken. Tyget är väldigt fint. Tips är att size down en storlek. Däremot så har sömmarna vid en framfickan gått upp. Nåja.. Tips är att kolla in Weekday för denna manöver..där är det 50% rea på samtliga Lee, Wrangler, Edwin m.fl 

På jackfronten var det speciellt en jacka som hade verkligen det lilla extra. Snackar om en Lee Storm Rider 101LJ 60-talsmodell. Denna är tillverkad i 13 3/4 Oz lefthand denim. Underbart foder och machesterkrage. Rätt slim fit och den förtvättade jackan var den snyggaste jackan jag sett på länge! Denna jacka har flera gamla stjärnor använt, Marilyn Monroe, Krik Douglas och Paul Newman för att nämna ett par. Nu har man chansen att än en gång få njuta.


Den andra jackmodellen som visades upp var en Lee Rider 101J 1946 (Gissa vad "J" står för och maila in rätt svar). Den första slimmade jeansjackan. Även denna en klassiker som håller än idag och förmodligen 100-tals år till! Dessa två modeller kommer i raw och used. Det kommer även en tredje modell, en Cowboy jacka 1937. Även den en klassiker med singel bröstficka och justerbart spänne baktill. 

Tillsammans med Sivletto, Lee, öl och trevliga vänner så var kvällen perfekt. Runt 21-snåret förflyttades kalaset till Judy´s med live musik och mer öl. Precis så som det ska vara! För tjejer hänvisar jag till min älskade Jennys blogg. Klicka här. Och för att kika på mer bilder så kolla in Sivlettos blogg. Mycket nöje!Inga kommentarer: