22.2.09

Evisu RIGHT VS LEFT SLIM JEANS

Evisu har fått in lite nya goa jeansar i sin shop på evisu.com. En rätt galen, men samtidigt mkt intressant byxa är en modell som kallas Right vs. Left slim jeans. Precis som namnet antyder så handlar det om right hand och left hand twill. Jag har ju, som bekant, tidigare skrivit om att Evisu lanserar under februari en Left Hand byxa, Lazy S jeans, med en flirt åt Lee med 13,5 Oz Denim, läderpatchen på vänster sida och målade lazy S på bakfickorna.
Right vs. Left byxan är uppdelad där vänstra delen är Left Hand, samma denim som i Lazy S jeansen, målat lazy S och läderpatchen på vänster sida. Den högra halva är tillverkad i Right Hand twill, Japanskt denim (Evisus klassiska No2 Heritage Denim), klassiska Evisu vingen och en patch på höger sida. Detta är ett litet experiment hos Evisu för att se vilken sida som får den finaste slitningarna och uppmanar användarna att gärna rapportera hur deras jeans slits och utvecklas. Båda sidorna är lika sanforizerade så krympningen kommer var lika på båda sidorna, men benvridningen efter tvätt kommer ju såklart att skilja.
Personligen gillar jag inte att de målade vingarna är "osynkade", men idéen och experimentet är ett jäkla roligt påhitt! Bara vänta att Evisu lägger upp bilder på hur de två delarna slits. Vilken sida tror du kommer bli snyggast? Vänster eller höger? Kommentera gärna och motivera svaret!2 kommentarer:

Christopher sa...

Jäkligt kul experiment! Jag får visa hur de slits om ett tag.

Martin sa...

Chris: Du får hålla mig uppdaterad med bilder, text och faxade ritningar hur tyget beter sig!