28.2.09

Nudie höst/vinter 2009

Under tiden Onvis tävlingen puttrar tänkte jag skriva om när jag, Jenny och Aksel besökte Nudie. Vi togs varmt emot av Nudies nya PR-ansvarig Joel som hade dukat upp med semla och pilsner. Sen var snacket igång. Nudie är inte bara en massa jeans och t-shirt som säljs. Bakom finns ett stort arbete med detaljer, historia och kvaliteter. Produktionerna blir bara bättre och bättre och det syns i de nya kollektionerna. 30% av Nudies kollektion är ekologisk och tillverkningen sker i Portugal, Italien och Japan..oftast av personer som är uppvuxna med en känsla för skrädderi.


Nudies höst/vinter kollektion går i två tydliga spår: ett är mer retroinspirerat 30-50 tal och ett spår som lutar mer åt det rockiga. Förutom sin vanliga kollektion har Nudie sin LAB kollektion, där man kan lattja och experimentera lite mer. Priserna är lite saftigare, men kläderna desto mer unika. Det kommer galet snygga godbitar och jag börjar logiskt med överkroppen.
Här hittar vi rockiga t-shirts, 70-tals inspirerade skjortor med Nudies egna rutor och skjorta i japanskt bomull. LAB kollektionen kommer bl.a innehålla en stenhård (i dubbel bemärkelse) jeansskjorta i 14,5 Oz japanskt selvage denim och en läderskjorta som fått sin färg efter legat i en träbalja med olja. Båda plaggen är riktigt fina och funkar minst lika bra som jacka då det är lite varmare ute.

Den pimpiga skinnskjortan och 14,5 Oz tung denim skjorta

Rockiga t-shirts och fina skjortor

På just jackfronten finns bl.a den klassiska Conny modellen, nu i selvage denim. En mjuk, rockig skinnjacka, Jonny Leather Jacket, med en underbar passform delade favoritplatsen med kanske årets jacka (?), Mike Lab Club Jacket. Denna basebollsjacka är tillverkad i selvage denim och ärmarna i buffaloskinn som har färgats med naturligt indigo. Allt för att jackan ska få en fin overall slitning.

Skinnjacka med rätt attityd

Conny dry LAB

Lycka kan köpas för pengar, eller? Jo, jeansen där är Onvis!

Vidare på jackfronten har vi ett par arméinspirerade plagg. Dessa är mer lämpade för kallare dagar. Den hetaste (varmaste) var en schysst jacka med influenser från finska vinterkriget som heter Pekka (finns även i svart). Gamla Sverige influenser hittade vi i rocken Jarl Vadmal. Rocken satt riktigt fint.

Pekka var för varm så den åkte av


På nedre halvan så slängde Joel upp ett gäng jeans. Den nya modellen Big Bengt kommer garanterat bli Nudies nya flaggbralla. Modellen har en lite större och högre midja, raka ben och smal fot. En klassisk modell med uppdaterade moderna inslag. Big Bengt finns både i Nudies vanliga italienska denim (billigare) och i Kaihara Denim (LAB=dyrare). En annan modell var Fast Freddy vilket hade tydliga influenser från 30-talet med Cinch back och rätt säckiga ben. LAB versionen av Fast Freddie innehåller 20% hampa vilket ger en mycket nopprig denim. Riktigt fin och total worker känsla. En annan deluxe denimblandning som kommer innehåller 8% kashmire, vilket ger en ljusare ton i tyget.Aksel in action, fångar Fast Freddie och den noppriga känslan

Nudie kommer att även sälja ett kit som innehåller en äkta Texas Tuxedo: jeansskjorta, jeansjacka och jeansbyxa. I kittet hittar vi 14,5 Oz skjortan, Conny jackan och Big Bengt, allt från LAB och i selvage denim. Jag provade kittet och det kändes som pistolkulor bara skulle studsa bort.. men det var en härlig känsla och vill-ha begäret började lysa. Perfekt present och/eller startkit för denim älskaren!

Kittet ingen denimälskare får missa. Här ser vi även passformen för Big Bengt

Sista delen: krimskrams. Här dukades fram ett kit med korthållare, plånbok och bälte i ljust obehandlat läder. Dessa ska slitas och precis som med denim blir materialet bara finare med tiden. En annan godbit var en axelväska som tillverkats av herrar i en liten fabrik någonstans i Portugal..vi snackar hantverk och kvalitet!Det var en mycket trevlig kväll med många intryck, en par öl och mycket fina kläder att klämma på. Tackar Joel för den goa inbjudan och denimskorna ;) Det finns faktiskt några mer pärlor att skriva om..för detta rekommenderar jag att ni besöker Jenny och Aksels blogg för att läsa mer. Tackar även Jenny och Aksel för foton till detta inlägg!
Jenny a.k.a Fru-denim: fru-denim.blogspot.com
Aksel a.k.a Reppling: dressupthenakedtruth.blogspot.com

1 kommentar:

Oskar sa...

Riktigt fina grejer! Startkittet var förbannat ballt! Big bengt ser intressant ut.