7.6.10

NEUW

Skulle kunna vara namnet på ett synthband från slutet av 70-talet, men är namnet på ett nytt jeansmärke. NEUW grundades 2009 av svensken Pär och två andra herrar, alla bosatta nu i Austalien. NEUW´s koncept bottnar i det arkiv av vintagekläder och jeans som Pär har samlat på sig genom åren i branschen. Kläder som oftast har blivit nermäjjade och trasiga, men som har lagats, fixats och rekonstruerats. Namnet för detta koncept blev kort och gott: Vintage Revision
Med inspiration av hur vintagejeans verkligen blir, så anpassar NEUW varje byxa så att de får en egen touch av just detta. Genom att dela in slitet i 3 olika "nivåer" (level) så får man:
Level 1 som är i princip rå denim
Level 2 vintage tvättar och lagningar
Level 3 är hårt slitna omgjorda jeans, med detaljer som färgstänk etc.

Men det är inte bara jeans. Här finns läderjackor, t-shirts, tröjor som också är inspirerade från förr, men omgjorda efter konceptet. Stilen som kläderna förmedlar är jäkligt enkelt att förstå och det bästa är att det finns även lika mycket snyggt för tjejer. Det är lagat, läder, denim, mörkt, arbetat och har en helhet. Tillsammans med genomtänkta detaljer från Pärs alla jeans så kommer NEUW garanterat både locka denimfolk och andra (nya?) konsumenter från många andra genrer.. Och som gammal synthare måste jag säga att kläderna kittlar den gamla synthnerven rätt fint!
NEUW kommer bl.a att säljas på Three By One. Under tiden så kika in deras hemsida och kolla genom kollektionen!
www.neuw.com.au

Kuriosa: Namnet NEUW kommer Neuwlandstraat, vilket är den gata som Pär bodde på då han var bosatt i Bryssel och myntade konceptet.1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka affärer i sthlm säljer NEUW? väldig tacksam för svar!

cissi_o8@hotmail.om