12.1.09

Indigofera - Prima Jeans


Ett (till) nytt jeansmärke från Sverige, Indigofera!! Märkets kärna består av en enorm känsla för kvalité, detaljer och yrkemannaskap (läst det förrut?). Namnet är inte helt oväntat en hyllning till färgen indigo eftersom färgen går hand-i-hand tillsammans med jeansens historia.

Grundarna heter Johan Söderlund och Mars Andersson, både varit verksamma i den internationella denim industrin en längre tid. Dessa herrar har rätt imponerande CV´n med jobb hos bl.a Edwin, LVC & RED. Nu så samlar de sina kunskaper, erfarenheter och expertis för att producera deras vision av vad drömjeans är.
Nu till våren kommer alltså deras första kollektion som hamnar i butikerna om några veckor. Denna kommer att bestå av 5 olika modeller, varav en är en tjejmodell (BRA!). De 5 olika tvättarna ska vara väldigt genuina och handgjorda i Italien. Kollektionen består även av t-shirts och skjortor som (ja, ni gissade rätt) är tillverkade av det absolut bästa materialen. I kollektionen kommer ett par PANG jeans av ingå, tillverkad iJapan av Japanskt 16 oz selvage tyg. Tyget har blivit doppat i naturligt indigo, vilket kommer ge en drömslitning. Ryktet säger att dessa kommer gå lös på c.a 10.000kr(!!!!!?) vilket är helt bananas enligt mig.
Men bilderna ger en skön känsla, lite White trash/Cowboysare som knäcker en öl i sina älskade denimkläder. Skjortorna ser fina ut och de vanliga jeansen kommer ligga runt 1300kr. Vad som återstå är att titta, prova och klämma/känna för att se om det inte bara är snack och lite hockey. Men tror att 2009 blir ett fint denimår :)3 kommentarer:

BOB sa...

Asså... jag är inte övertygad. Kul att de har en pläd med i kollektionen men resten känns ju ganska gjort. Been there, done that liksom.

Jaja.

http://dressupthenakedtruth.blogspot.com/

Anonym sa...

Bob: "been there, done that" Skulle vara kul att veta exakt var du varit och vad du gjorde där!
Tycker att det ska bli sjukt kul att se vad Indigofera kan bli.

För övrigt, 100% växtindigo är inte lika med grymma inslitningar, snarare tvärtom, kan vara sjukt segt att få till.

BOB sa...

Korrektion: Heard that, seen that.

Shit vilken besserwisser du är herr anonym.

Känner du "kvällskvisten"? Ni kanske skulle gilla varandra.