26.1.09

LVC på hyllan

På senaste tiden har jag haft turen att hitta en del LEVI´S LVC jeans på rean.. eller det har fyndats hårt! Kommer säkert inte att använda alla par, men känner att jeansen är lite mer som samlarobjekt. Även om modellerna har en tvätt/slit, så finns det en charm bakom LVC olika byxor.
Iaf, det börjar bli en liten trevlig samling här hemma. Ett av fynden blev en 501, 1955 års modell ..Caliroots reade ut alla jeans till ett fast pris, så dessa köptes för blyga 400kr hä hä.. nåja, tillbaks till jeansen.
´55:an är från 2006 kollektion och tillverkade i 14 oz selvage denim, brukar annars tillverkas i bl.a 13 oz. På two-horse lappen så står det 50155-0116 istället för 501 xx. Läste att detta kommer från ett tryckfel under en säsong på 50-talet, så dessa jeans går under namnet "Fault Edition". Passformen är sjukt fin som sig bör, anti-fit med raka jeans, mycket lik den ikoniska ´47:an, men med lite mer rum runt rumpan vilket ger en mer fyrkantig silhuett..perfekt om man har lite benmuskler och inte följder Dennis kostråd (en dåre som heter Dennis och bloggar om att vara smal, modell, korkad och fjolla). Andra fina detaljer är stickningen på bakfickorna vilket är sydda med väldigt gul tråd, kallas lemon stich och ger fina kontraster mot det mörka tyget.
De flesta av LVC jeans är shrink-to-fit, så det var bara att hoppa in i duschen med dessa och sedan låta torka. Blev mkt bra resultat och det finns nog några tum krympning kvar i tyget. Helt klart är dessa favoriterna just nu!
Sivletto säljer ju såklart LVC och 55:an, så ta en promenad till Malmgårdsvägen 16-18 och prova. Stannar du för länge där så måste jag varna att köpsuget stiger snabbt..mycket snabbt! Andra återförsäljare är bl.a Flying A, Sneakersnstuff och såklart SOLO.
Här är min blyga, men trevliga samling (än så länge):
  • Oldest oldest: Reproduktion av jeansen från 1875
  • Årgång 1901, då den andra bakfickan introducerades
  • Southwest soil: 1937 års model, pre-wash, tänk jeans du hittat i en lerpöl 20 år senare
  • 1947: Förtvättade, tighta
  • Fault Edition 1955: Läs detta inlägg
  • Old Rinse: 1966, trevlig "rå" skitig look 
Ser fram emot 2009 då man kommer att bjudas på plagg från sandstormar och fängelsen. Trevligt! Här är några bilder iaf på 55:an jag snackat om, dock ej mina..

Här ser man de gula stickningarna på bakfickorna.Felmärkningen på two-horse patchen

Inga kommentarer: