2.4.09

Indigofera hösten 2009

Tänk dig följande scenario mellan två bästa vänner:
-Tjena! jag har hittat världens bästa denim!
-Är det sant! Vad skulle ett par jeans kosta?
-hehe, det är för dyrt.. 10.000kr.
(betänketid...)
-Vi gört!

Kanske inte riktigt så, men nästan var startskotten för Indigofera Prima Jeans. Jag har ju tidigare skrivit om hur indigofera. Då var jag skeptisk och det kändes som att ännu ett jeansmärke *suck*.. men man är ju inte sämre än att åsikter kan få ändras, eller hur! Jag och Jenny fick en trevlig pratstund med Mats och Stina på The Grocery. Snabbt fick man känslan av att arbetet bakom plaggen var mkt mer än att välja tyger från en katalog. Varje söm, knapp och ruta är noggrant utvalda precis som textiler och denimen, inget lämnas åt slumpen. Något som jag gillar, oavsett om det är kläder, teknik, musik osv.. finns det en tanke bakom sitt val är bara det värt att gillas. Sen att detta mixas med inspiration från gamla 80-tals hjältar, Dallas, skate/surf och rock gör inte saken (eller smaken) sämre.

Jag sneglade på vad som komma skall från Indigofera och blev positiv över att detta inte är ett typsikt "jeansmärke"..Indigofera känns mer som ett helhets koncept och där i finns bl.a jeans. Extra plus är att det finns en stor portion tjejkläder, något som Jenny applåderade högt åt. På killfronten kommer det dyka upp 6 stycken jeansmodeller i både äldre 30-tals modeller och mer modernare trender. Alla med goa namn som Mack, Ray och Murphy. Som alltid, så blir bilderna större då du klickar på dom!

Här är modellen Muprhy, lite 30-tals stuk. Notera den dubbla sömmen i stadkanten!Det fanns även några underbara tvättar. Vissa tyger innehåller open-end och dessa tvättar ger en smått hårig ytan och en skönt 70/80-tals känsla.. för erkänn, vi är gamla nog att kalla 70-80 talet för vintage..

Mmm.. mera

Bootcut är något jag alltid haft svårt för och var skeptisk när modellen Sly slängdes fram. Men testade byxan och ännu en gång ändrades mina åsikter. Sly kommer även i raw.


Sen har vi den smått legendariska 10.000kr brallan. Modellen heter Clint och en "budget" version kommer ut i butiker under april månad. Jeansen är raka med de rätta detaljerna. Mats visade även ett par han hade använt ett tag och slitningarna på dessa är väldigt fina.
Vänster är den oanvända Clint 10k. Höger en lagom infisen Clint 10k

Clint finns även i svart, färgad med krut och färgen är svart som ögat på en lax. Denna och 10k Clint är tillverkade i Japan av japanskt denim.


Höger: en tvättad krut-CLINT

Vidare till överdelarna. Här plockades några godbitar ut. Lite fina skjortor i denim, stripes och indigofärgade rutor. En mjuk munkjacka, även den färgad i indigo. kommer slitas precis som jeans. T-tröjjorna är av prima kvalitet och kommer finnas med tryck, mönster eller cleana. Det finns en otvättad jacka, men den tvättade hade finare detaljer och en helgo tvätt. Något som kommer att finnas i många kollektioner till hösten är stickade cardigan och tröjjor, vilket även fanns med i Indigoferas höstkollektion.
Till vänster har vi Freddy Krueger och till höger hänger Curt Cobain´s tisha.


Den översta knappen är hittad i Japan och något Mats var riktigt stolt över

Utöver alla plagg så finns det en hel del "krims krams" att plocka med som bälten, korthållare och helsköna bältesväskor. Läs mer om tjejplaggen på Jennys blogg Fru-Denim. Som sagt, Indigofera känns inte som ett jeansmärke utan som ett klädmärke.. av prima slag. Jag längtar tills butikerna tar in deras plagg och speciellt de helsköna jeanstvättar. Samtidigt välkomnar jag open-end i tyget!


Sigge blev pimpad med en näsduk av prima kvalisort.

Inga kommentarer: