17.4.09

LVC hösten 2009: Del 2, Inside Out

Som en naturlig spin off på förra inlägget kommer nu lite om LVC höstkollektion 2009. Del 1 handlade ju om hyllningen till året 1915, då Cone Mill började leverera denim till Levi´s. Denna del kommer mest visa väl valda godbitar.. och om man har missat det så är temat fängelse, Inside Out.
Denna gång har Levis låtit sig inspireras av hur fängelsekläder såg ut på 20-40 talet. Målade pilar, nummer etc på tröjor för att veta vilken fånge som tillhörde till vilken avdelning, lappade plagg och revärer på byxorna. Såklart finns även de klassiska vit/svart randiga kläderna med.
T-shirtsen kommer i 30, 40 och 50-tals modeller, både prydda med print och rena. Alla tillverkade i fin fint material med bra passformer. Vissa plagg är lite för mkt prison med ränder osv. Jeansen fäller inte heller helt i min smak med de grafiska printen, men tvättarna är riktigt fina och autentiska. Printen är färgade efter att plaggen är färdiga, en dyrare process men ger den rätta känslan eftersom man förr penslade fängelseplaggen och därmed blev det de ojämnheter som LVC vill återskapa.

Här ser vi den klassiska Sawtooth skjortan och jubileums jeansen.
Aksel som bov.
Revärer på sidorna av jeansen (1933 501)! Kolla in det förra inlägget och jämför!

Utanför fängelset hittar man fint stickade plagg och klassiska, eleganta ytterplagg hämtade ända från 20-talet. Allt är återskapat så att det ska se ut som "förr" och man har t.o.m hittat äldre maskiner för kunna sy ettiketterna efter originalen. 

Några fint sydda ettiketter
Nils poserar i denim, stickat och lite randigt. 
Ullrock från 20-talet. Nedan ser vi en mannekäng som älskade detta plagg

Tack till Nils för den trevliga eftermiddagen och trevliga presentationen! LVC syr ju även plagg för tjejer och hos Fru-Denim hittar vi några godbitar. Klicka här för att kolla! Även Aksel blev inspirerad och läs på dressupthenakedtruth vad som skrivs! 

Inga kommentarer: