23.3.09

Levi´s 505 årgång nittonhundranittioåtta

Idag fick jag hem ett par Levi´s 505 som jag vann på Ebay för c a 1 vecka sedan. Dessa godingar var deadstock, helt nya och oknäckta med alla tags kvar. Man kan hitta denna modell rätt lätt på t.ex Beyond Retro, fast då är de nertvättade och lååångt ifrån nya, så kändes helrätt att bjuda hem dessa. Jeansen är från v.11 1998 och made in USA. Tyget är preshrunk, såklart är det litet "e", ingen selvage, men riktigt matig och krispig denim, känns som en lyx LVC byxa..om inte tätare(!).. iallafall är det ljusår ifrån det tyg dagens "vanliga" Levi´s tillverkas i. Intressant att se hur slitningarna kommer att bli i det här tyget. Hoppas på en skön kombo av alkisbrallan och Japan-nörd-denim slit.
Passformen är den klassiska 505:an från 1967, normal midja, raka ben som smalnar av lite. Kanske de jeans som sitter bäst just nu på mig (kommer nog lägga upp fitpics när solen kommer tillbaka). Mer nöjd kan man inte vara helt enkelt! Nu väntar jag med spänning på nästa Ebay kap, mer om det kommer senare.
Har du mer info om tyget i dessa jeans eller annan trevlig info, så hör av dig! Här är bilder från Ebay auktionen.2 kommentarer:

aksel sa...

vansinnigt härliga och på en gång lite vidriga. Mina 2001 501or har ju slitits enormt snyggt.. skönt att de är gjorda i USA. Det trodde jag inte. De lär ju vara ring i varpen? Går det se nått slub?

Martin sa...

Det är lite slub faktiskt. vi får ta och granska vidare tyget med lupp!