18.3.09

PACE - Hösten 2009

Häromdagen gled jag förbi Pace för att kolla in vad hösten 2009 kommer att bjuda på. Det första man lade märke till var att Pace grafiska formspråk (ettiketter, patchar etc) hade fått sig ett ansiktslyft. Det var ljusare, mer färgfyllda avsändare som automatiskt drog åt sig blicken, istället för tidigare ettiketter som gått i mörka nyanser. Kändes nytt och fräscht, och förhoppningsvis kommer detta även att bidra till en större mekanisk försäljning.
Kollektionen f/w 09 är kanske Pace mest enhetliga kollektion. Men grunden är kvar. Den baseras på en bred bas av olika jeansmodeller. Jeansbiten kan enkelt förklarat delas in i Raw och Pre-washed, där de flesta modellerna kommer att finnas i båda delarna och i ett antal olika utföranden och kvaliteter. Allt för att tillgå smak, tycke och plånbok. Som bekant har Pace två flaggjeans, P-001 Lowrider och P-002 Original. Utöver dessa två finns många andra fina modeller och till hösten kommer tre nya att presenteras. 
För att se större bilder, klicka på dem!

P-056
En standard byxa med raka ben, normal midja fast med nya detaljer på b.la förstärkning i bakfickor och bartacks. Lite lösare i passformen så kommer passa extra bra på de pojkar med lite större rumpa och ben.
P-101
Har ingenting med Lee att göra utan denna byxa är Pace nya "slim fit" modell. Normal midja och lite större upptill, med smala ben. Detta är en byxa som även kommer passa alla tjejer fin fint, både som tight eller en mer loose fit. Så man kan säga att det är en grym unisex byxa som många kan ha glädje av. Kolla in den svarta söndertvättade byxa! Ett måste för alla er med rockblod i ådrorna!PX18
Vad vore livet utan en 30-talare? Precis vad Pace tänkte och här är deras svar. Typisk 30-talare, med cinch-back, loose antifit, men här dyker nya detaljer upp! På en sann 30-talare ska såklart hängsleknappar finnas. Som ni ser finns det inga här, utan dessa medföljer i ett kit, så man får helt enkelt hamra i knapparna själv..om man nu vill ha dom. Cinch-backen är fäst med knappar så vill man vara utan spännet bak är det enkelt av hooka av. Lite smidigare än att klippa och mkt lättare om skulle ångra sig. Andra detaljer är bakfickorna. Dessa är lite större och med en lite rundare logga, vilket jag dyker ser bättre ut. Kvaliteten är galant och lite mjukare än de andra råa kvaliteterna.
P-006
Detta är ingen nykomlingen utan modellen har hängt med Pace en längre period. Men nu kommer den i selvage tyg i den råa delen och i ett gäng hysteriskt autentiska tvättar. Modellen är "slim" men långt ifrån tight..lite lägre i midja, raka och smalare ben. Utan tvekan en favorit hos både killar och tjejer.
Vidare till överdelarna. Här finns det t-shirt, skjortor i olika kvaliteter, stickat, den klassiska farfarströjjan och jackor. Alla plaggen är väldigt klassiska, men Pace har lagt till en personlighet genom flera fina detaljer. Eftersom allt hänger ihop i färgtoner, stil och modeller så kan man i princip ta vilka plagg som helst och dessa matchar klockrent med varandra och till dina favorit jeans. Här är bilder på några plagg som vi kommer att få se till hösten.


Fina skjortor i tunn flanell.


Jack/kofta med fina detaljer


Underbar bowlinginspirerad skjorta


Sista delen är "krims krams", d.v.s bälten, väskor, boxers osv. Något som redan finns ute i butik är snygga "jeansbälten", bälten som gör sig bäst tillsammans med ett par jeans helt enkelt.


Pace har även kläder för tjej och kan avslöja att en magisk selvage byxa kommer till tjej. Mer kommer upp snart på Jennys blogg Fru-denim, så håll er uppdaterade!
Nu är det snart vår och sommar, men när rusket är tillbaka och hösten kommer så kommer denna kollektion kännas klockren. Under tiden är ju vårkollektion precis ute i butik så ut och kolla! Sivletto, Meadow, Hepcat och Åhlens säljer Pace..för att nämna några.

Inga kommentarer: