1.5.09

5/01 - 501:ans dag

1 Maj är 501:ans dag, såklart, och varje år firas detta på olika sätt. I år tar Levi´s tag i miljöfrågorna och släpper i samma veva en organisk 501:a årgång 1947. Hela började med att Levi´s fick resultaten från en studie som visar hur mycket ett par jeans förorenar, det från att jeans produceras till att de har använts en sista gång. Studien visar att ett par jeans, i medel, producerar 33,2 kg koldioxid, använder 3,480 liter vatten och förbrukar 400,1 megajoule. Detta motsvarar att köra en bil 78 miles, ta 53 duschar eller titta på en plasma-TV i 318 timmar. Då kan man ju tänka på hur många jeans som finns i världen och multiplicera med siffrorna ovan.. blir en del.

Levi´s tittar nu på hur hela kedja ser ut och vilka åtgärder som kan förändra. Allt från det att bomullen plockas, produktionen till slutkunden. Genom att förbruka mindre energi, material och vatten kommer även att ge Levi´s en långsiktigt vinst. En miljöplan som ska hjälpa till att hålla vår värld grön och ren.

Och så det här med att tvätta jeansen..Ge f*n i att tvätta dina jeans!! 58 % av den negativa miljöpåverkan kommer från att slutkunden tvättar sina jeans om och om igen i höga temperaturer.. aja baja.. men nu kommer iaf Levi´s att ändra tvättråden och hänvisa till låga tvättemperaturer för alla nu som måste tvätta sina jeans. Tro det eller ej, men detta kan faktiskt spara upp till 90% av koldioxid utsläppen. 

1 kommentar:

Soffan sa...

gillar din denimblogg...